Den försvunna mögelosten

Det var en gång en flicka som hette Fannie. Hennes lille bror heter Frans. Deras mamma heter Ulla-Britt. Deras pappa heter Stekfan. De hade en liten mus som hette musen Pommes. Det var hela familjen Bengtsson. De bodde på en pizzeria. Det var ett hus ovanför pizzerian. Frans hade en favorit grej en gammal mögelost. Frans är ju bara 109 år. Fannie är 233 år. Deras mamma är 366. Och deras pappa är 427 år. Fast en dag när Frans kom hem från skolan var den mögliga osten borta. Frans blev helt förskräckt. När Fannie kom hem gick Frans direkt och brättade allt. Frans höll på att svimma. De sprang till helskumaffären de gick till professor. De gick med professor till mögelostavdelningen. Där fick de helskumaffärentrollboken. De gick till sida 1000000000. På den sidan sto det: vad ska man göra när mögelosten är borta? De gick till fotbollsarenabeskyddarstatenhögkvartersmansgatan. Där träffade de ett par människor. De var korkade. De var lite skumma. De var tvillingar. De hette Cloe&Zoe. De gick igenom allt skumt de sett. Men när de kom hem hade musen pommes ont i magen. Vi frågade varför har du så ont i magen. Pommes sa jag åt den mögliga osten. Men då har vi gjort allt de här i onödan. Kom nu förtjänar vi en dag med spa på trivas. Men där träffade Stefan Löven. Då fick Frans och Fannie spratt nämmen tjenare flög det ur dom tjenare själv sa Stefan. Vad gör du här? jag ska ta det lugnt och ta ett spa inför det viktiga mötet med Putin/Donald Trump. Imorgon. Förresten jag kan bjuda på ett lyxpaket asså bara om ni vill menar jag. Ja absolut. Men då får ni följa med mig till Zlatan i Paris ni kan hänga med hans barn men berätta inget för dina föräldrar sig att ni är hos kompisar äcsh skoja bara man får inte luras sådär. Nu måste vi tyvärr gå hem men vi ses någon annan gång kanske har så bra på mötet med Putin. Var har ni varit sa mamma vi har varit på spa vet du vem vi träffade där ingen mindre en Stefan Löven fattar du mamma Stefan Löven. Det har varit en händelserik dag Frans och Pommes vi får väl se vad som händer imorgon. GOD NATT ALLA!!

Författare:Sally Stenlund Wergilis och Emma Sandholt, åk 2

Det här inlägget postades i Novelltävling 2016. Bokmärk permalänken.