Det coola havet

En vacker och fin dag var dem två bästa kompisarna på en båttur med Almas föräldrar Alma är nio och hon har rätt långt och blånt hår . Hon har också blå grå ögon och hon är jätte söt. Jag har också blågrå ögon och ljust hår. Jag Klara har med mig badkläder och tre presenter för idag fyller Alma år för det är den tionde juli det var jätte varm det var typ trettio grader. Almas familj har en jättefin båt . Plötsligt började båten vibrera oj vad var det? ingen aning sa Alma. Kan vi inte gå till hytten? jo för jag vill inte ramla i vattnet. Men har ni blå fönster? va vad menar du kolla, oj!!! Nej vi sjunker men vad händer? vet inte … Plötsligt blev allt blått blub blub blub lät det och vi låg vi plötsligt längst nere på båten . Kom vi går upp där uppe sa jag o ! my god det var fullt med fiskar och sjögräs och massa äckliga saker e.. jag tror vi går in , ja det gör vi . Men innan vi han gå in på båten så bet någon jätte hårt i Almas ben AJJJ!!! Vadå vad hände ? Något bet mig sten hårt i mitt ben oj du blöder iallafall inte .

Vi går in ja . Sätt dig här jag kommer strax sa jag. Efter några minuter kommer jag sjungandes ja må haleva ja må haleva ut i hundrade år ja visst ska hon leva ut i hundrade år grattis jag hade med mig tre paket i dem var det en pyjamas tröja och idet andar var det en handduk och i det sista var det ett lepsyl. Alma rev upp dem . Tack så himla mycket . Vänta har du fixat de där också va vad då kolla ut genom fönstret wow det lös en massa neon färger och massa häftiga havs djur som vi aldrig har sett . Wow en gigantisk lila manet kolla en röd mini mini liten fisk oj den har två huvud. Alltså det måste vara en dröm knip mig okej sa Alma aj!! det gjorde ont amen du sa ju att jag skulle knipa dig , ja men öö du fattar inte sa Alma joo. Men iallafall kan vi inte äta tårta nu. Men jag har inte med mig en tårta ,nej men det har jag vänta jag hämtar den efter någon minut kom jag med en jätte fin choklad tårta.

Wow den var jätte fin har du gjort den ,nej mamma . HJÄLP!! Skrek båda hela båten började rulla alla möbler flög runt entligen så slutade den hjälp hjälp sa en svag röst och det var jag som låg under soffan kan du hjälpa mig Alma lyfte upp soffan . När vi gick upp på däck så var det fullt med vatten och en massa djur blub blub sa det och vi var under vattnet och det här måste vara det coolaste jag någonsin har varit med om va skrek jag för man kan inte prata under vattnet. Vi simmade bor en bit och vi såg en massa coola saker tilixempel blå maneter röd val och en massa saker. Det var coolt för det dök upp en massa saker ur typ gångar under vattnet. Vi simmade upp till ytan. Bu det var rätt enkelt att håla andan , ja det var jätte enkelt. Jag tror att man kan andas och prata under vattnet ja det kan man . Men har du märkt att man får inte vatten i ögonen eller i munnen . Det här är ett magiskt hav ,ja sa vi i kör.Tyckte inte du att det var väldigt djupt.

Här , vadå här ja här bottnar vi ,jaha sa jag . Jag simmade dit men när jag kom dit så bottnade jag inte , men GUD det var inget bra skämt ,vadå skämt ? Ja jag bottnade inte nähä det gjorde jag iallafall . Hej hörde vi en röst säga hålla är det någon som hör eller ser mig sa rösten . Va ,vem var det . Men va jag hörde inget sa Alma. Vänta lyssna hoho är det fortfarande ingen som hör mig sa rösten , hörde du nu då ,ja men vad kan det vara då ? Ingen aning . Aj ,skrek Alma vad en klumpeduns trampade på mig. Jag dök ner och kollade och mycket riktigt så låg det en tjockis och flöt på botten . Hej sa jag var det du som skrek Jepp det var jag . Han var brun grön i hud tonen .Han var en väldigt rund = tjock så det måste gjort ont att bli trampad på.

Vill du bli min vän frågar tjockisen visst varför inte , JA !! äntligen en vän . Men vad heter du sa jag ? Eee….. ingen har gett mig ett namn men kan inte vi ge dig ett namn , jo det får ni så gärna . Vad tycker du är fint , frågade jag . Eee jag vill heta tjockis , va sa jag och Alma i mun på varandra , ja får jag inte heta det då ? Jo så klart ,tur. Så nu heter jag tjockis ,jap nu heter du det ! Det här är den bästa dagen i mitt liv ,så bra sa Alma nöjt. Men har du inga föräldrar , nej sa han . Har du det sa han , ja ,men vänta vad är dem ! va dem har ee… gått nån stans tror jag . Men vill ni följa med mig till havs resturang , ja varför inte . Alltså det finns så himla god tång och maneter och andra havs djur . Ja det låter ju gott ( jag var ironisk vem gillar tång och maneter )

Här är den ja då kör vi när vi kom så luktade alltså man kan inte beskriva hur äckligt det luktar. Vi satt oss vid ett bord och efter en minut kommer en slemmig fisk av nåt slag. Amen tjena du ,tjena Bosse du vet du jag har fått ett namn kul för nu när jag tänker efter har du inte hetat något men vad heter du då ? Jag heter Tjockis ha vilket fint men ovanligt namn där står dem ett långt tag . Vi går bara på toa Klara måste på toa nej det behöver jag kom nu visst men var står vi här för vill du sitta där och lyssna på dem i all evighet ? Nej det vill jag inte. Vill du vara här nej sa jag ska vi säga att du är sjuk visst . Entligen så kom ni för maten har kommit nu. Kom smaka det här är muslor detta är rinnande muslor och röda maneter med orange sjö gräs. Men måste vi det , ja komigen io det dör ser inte go jag han säga klart så stoppade han in den i min mun.

Jag blev knal röd i hela huvudet. Alla glodde . Jag sväljde snabbt så jag inte kände smaken . Men smaka inte manet inlindad i sjö gräs . Var det gott? ,frågade Alma . Tror du , ja sa Alma . Ditt pucko det smakade vidrigt smaka själv , nej det vill jag inte. Men du får smaka manet iallafall för det gjorde jag , amen . Alma tog en gaffel och tryckte ner i maneten hon stoppade snabbt den i munnen , den bara gled ner imagen för den var så slibbig och hal . Gillade ni det frågade tjockisen , njae den fall inte i smaken , vad synd då. Vill ni smaka något mer ? Sa tjockisen , nej vi är rätt mätta . Kan vi be om att få , yes han ber om notan, men han sa efter rätt. NEJ utbrast vi samtidigt . Där kommer servitrisen med menyn . Här är efterrätts menyn . Vi öppnar den och det första vi ser är … äppelpaj men det är maneter och i maneterna är det äpple och smul degen är havs sand . Okej, vad vill ni ha sa servitrisen vi tar en äpple paj med manet tack ,sa tjockisen . Jag går bara gå och bajsa kommer typ runt en timme , om ni förstår så brukar det ta sin lilla tid.

Efter ett tag kom servitrisen in med äpple manet paj grejsimojsen . Hallå ja här är äpple pajen med maneter , ha en smaklig måltid . Ska vi testa sa Alma ,din galning eller vi kan testa men om du testar först nej du nej glöm det . Men vi kan testa samtidigt ,okej men en liten bit visst , sa Alma . Tre två ett vi stoppar in den exakt samtidigt och vi sväljer snabbare en blixten. Plötsligt kom tjockisen , hej sa han . Har ni testat pajen , ja vi har testat den , men gillar du den då ,ja .( jag var ironisk ) Ja nu ska jag smaka , han tog en stor sked med paj , UM det var gott sa han.

Efter ett tag så gick vi ut . Kolla dem kör fem kamp. Hej sa domaren vill ni vara med vi kör fem , det gäller att vinna annars får man slav jobb i tio månader . Vi är med . Okej först ska man kasta fem bollar över de strecket sen hoppa över dem sedan springa två ruscher från den väggen till dem husen efter det ska man gör tre arm hävningar de som springer in i målet först får 10 000000 kronor så det gäller att vinna . Okej , vi är med. Här värmer vi upp och det är Sköldpaddan Sabina som håller i det . Men vi har inga tränings kläder , nej men det finns här , okej tack . Vi går och väljer ett par träningsställ jag tar vanliga mjukis byxor och ett linne och Alma tog vanliga rosa tränings byxor och en svart t-shirt och tjockisen har typ en tränings overall med rosa bananer på . Kom vi går och värmer upp , nu går vi situps sa tränings läraren . Prutt lätt det och det var tjockisen som släppte sig , io vem pruttade sa någon .

ÄR NI REDO !!!!! Ropade Sabina , JAAAAAA !! skrek alla , ställ er på era platser klara färdiga kör ,vi rusar fram till bollarna och alla kommer över sträcket . Sedan går vi till hinderna tar jätte mycket sats och kommer över alla. Har vi vunnit snart ,sa Tjockisen . Nu ska vi rusa till de husen komigen kämpa, ropade Alma för Alma är typ världens snabbaste . Nu gör vi tre armhävningar kom igen då kämpa vi klarar detta . Vi ligger nästan förs dem är före . Jag måste bajsa , sa en i det laget som ligger framför oss , men du får gå på toa efter vi har vunnit men tänk om vi inte vi vinner då , men det kommer vi att göra. Medan dem fortsätter snacka om sin bajs grej så rusar vi in i målet , yes ,vi har vunnit 10 000000 kronor . Vi har en vinnare ,sa domaren . Det är ,vad heter ert lag viskade domaren , vi heter … ja vi heter tjockis laget, okej det vinnande laget är tjockisarna !!! Ett stort grattis till tjockis laget . Vi går hem till tjockisen och sover. Men när vi vaknar ligger jag och Alma och sover hemma hos hon . Du jag har haft en konstig dröm där det fanns lysande maneter och sånt , ja jag drömde samma konstigt . Men ska vi gå till sommar köket ,ja vilken bra i de . Men den drömmen kanske inte är en dröm…… .10

Klara, åk 2

Det här inlägget postades i Novelltävling 2016. Bokmärk permalänken.