DEN MAGISKA GULDGRISEN

Det var en solig fredag. Fåglarna sjöng och Sessa och Stella var på väg till skolan. Deras mamma var bortrest så de var lite sena, efter som de behövde klara sig själva. När de kom till skolan så märkte de att de hade en vikarie. Vikarien hette Pildo och var väldigt arg. Efter lunchen hade dom SO. Pildo berättade om banken. Men Sessa och Stella tyckte att han såg skum ut. När skolan var slut så följde Sessa och Stella efter Pildo till parsonal rummet eftersom de tyckte att han var skum. De tryckte örat mot dörren. Då hörde dom någon säga – Om ni inte betalar 500 000 kr till mig så måste ni lämna hela skolan till mig, säger någon. Sessa och Stella tycker att det låter som Pildo. När den mystiska mannen kommer ut ur rummet (alltså Pildo ) så skriker Sessa. Han tar av sig håret! Det är inte sant! Han tog av sig……han tog av sig…..han tog av sig håret!! Han har en peruk! Skriker Sessa. SCCH, säger Stella. Hon tar Sessa in bakom vägen medan Pildo tittade åt sidan. Sedan gick han ut från skolan. Sessa och Stella följde efter Pildo ner till stranden. Stanna, ropade Stella! Pildo tittade bakom sig. Han började springa. Han försvann in bakom en buske, sen hittade dom inte han. Men precis när dom skulle vända sig om och skulle gå hem så hörde dom någon som sa: HJÄLP! Sessa och Stella följde efter ljudet. När dom hade följt efter ljudet märkte dom att en liten gris i guld sitta fast i busken. ­– jag heter Polka och kan ni hjälpa mig upp, sa Polka. Sessa och Stella hjälpte Polka ut ur busken. Hur ska jag kunna tacka er. Ni måste få en belöning. Äh, ingenting behövs, skolan ska ändå rivas och vi måste flytta om vi inte betalar 500 000 kr till en skum man som låtsas jobba på banken. Åh, vad synd , jag är nog lite tröt så jag går hem, sa Polka. Vi följer efter, viskar Sessa till Stella.    De följde Polka till ett stele bakom en buske. Polka rullade runt tills de blev ett hål i marken. Stella och Sessa började också rulla runt sen öppnades två hål bredvid de. De rullade ner i hålet. Där nere var det fult av glittrande guld kristaller och guld och silver och diamanter. Wow, sa Sessa och Stella i kör. Va, hur kom ni hitt??sa Polka och vände sig om. Eh, vi ville bara se hur ditt hus ser ut, sa Sessa. Vänta, jag har en ide, sa Stella. Om du nu var värd oss en tjänst så kan ju du ge oss lite guld. Vaa!!sa Polka. Jag vill inte ge bort mina pengar och mitt guld!! Men du skulle faktiskt ge oss en belöning. SNÄLLA!!sa Stella. Njae, jag vet inte, sa Polka. Du sa faktiskt att du skulle ge oss en belöning! sa Sessa. Eh, okej. Hur mycket behöver ni, sa Polka. 500 000, sa Stella. VA! NEJNEJNEJ, aldrig i livet, sa Polka. Då kommer jag bli fattig. Nej det kommer du inte, sa Sessa. Du kommer ha 100 000000000, sa Stella. Men min räkning är 100 000000000, sa Polka. Det är därför den snälla mannen hjälper mig. VA! Menar du Pildo, sa Stella. Nej, jag menar……Pilgo eller var det Poldi. Nej jag tror det var Fuldo. Äcsh, vi säger att han heter Pildo, sa Polka. Du är alltså en förädare, sa Sessa. NEJ!!! Han ville bara låna lite, sa Polka. Då kom Pildo ut från ett rum med bara handduk och lödder i håret. Du, du har slut på schampo, sa Pildo. Han vände den upp och ner och där kom bara ut guld. Det är ekologiskt, sa Polka. Okej, jag går in och duschar igen, sa Pildo. Jaja, ni kan väll få lite pengar då, sa Polka. Oh, tack, sa Sessa och Stella i kör. Om ni får pengar, så blir vi vänner. OK, sa Stella. Bra, här får ni det ni behöver, sa Polka. Tack, vi går upp och ger det till skolan, sa Sessa. Hej då, sa Polka. Hej då, sa Stella. TVÅ DAGAR SENARE. Sessa och Stella har get pengarna till skolan och dom har fått tillbaka skolan. Nu är dom på väg till Polka. Dom rullar sig på marken och så rullar dom ner i en grop. Titta, jag har fått tillbaka mina 500 000 kronor, sa Polka. Efter som Pildo är min med hjälpare. Vad bra, sa Sessa. Vi ses väll någon gång Polka, sa Stella. De gick hem och gisa vem som var där…..deras mamma. Och var har ni varit. Jag har faktiskt väntat på er, sa deras mamma. Måste vi berätta hela historien, sa Sessa och Stella i kör. Ja, nu vill jag veta vad ni har hållit på med. SUCK, sa de med en mun. Efter det levde de lyckliga i alla sina dagar!

SLUT

 

Men jag då, sa Polka. Jaja, också levde alla lyckliga i alla sina dagar!

Asta, klass 3

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.